Twitter, kullanım oranının artışına paralel bir biçimde etkinliğini artırdıkça, uçak yolcuları için alternatif bir şikayet bildirim kanalı haline dönüştü.
Popüler sosyal medya ortamının böyle bir şikayet duyuru kanalı haline gelmesi, tabii olarak havayolu şirketlerini bir hayli zorluyor.
Uçak yolcusunun, teknolojiyle yoğun bir biçimde haşır neşir olduğu ve yine gelir seviyesinin ortalamanın üzerinde bulunduğu biliniyor.
Bu durumun yansıması, seyahat süreciyle ilgili yolunda gitmeyen bir şeyler meydana geldiğinde, bu tip yolcuların hemen en yakınlarındaki internet bağlantılı bir cihaza sarılarak içlerini dökmeleri şeklinde oluyor.
Seferlerde yaşanan rötarlar, iptaller, bilet iade ve değişikliklerinde yaşanan sıkıntılar, uçuş esnasında sunulan hizmetlerdeki aksaklıklar, özellikle Twitter ve Facebook üzerinden kısa sürede binlerce kişiyle paylaşılıyor.
Artık bir çok havayolu şirketinin uçuş esnasında da internet bağlantısı sunmaya başladığı düşünüldüğünde, havayolu seyahat süreciyle ilgili sıkıntıların çok daha hızlı ve taze bir biçimde paylaşılır hale geleceğini tahmin etmek güç değil.
Zaten Havayolu 101 olarak daha 2009 yılında, doğası gereği özellikle Twitter’ın bu yönde hizmet edeceğini öngörmüştük.
Twitter ortamında havayolu şirketlerine yapılan şikayetler, bizi haklı çıkardı.
Bu noktada, Twitter’ı en etkin bir biçimde kullanan Delta Air Lines‘a dikkat çekmek istiyoruz.
Delta, Twitter’da üç farklı hesap ile yer alıyor.
Delta, şirketin bu mecradaki pazarlama faaliyetlerini yürütüyor.
Delta Air Lines News, şirketle ilgili genel haberleri ve yatırımcı ilişkileri bilgilendirmelerini içeriyor.
Ve en nihayetinde Delta Assist, yolcu şikâyet ve önerilerini idare ediyor.
Takip edebildiğimiz kadarıyla, havayolu şirketleri arasında Twitter’ı en iyi kullanan şirketlerin başında gelen Delta, şu an için en iyi tasnifi yapmış durumda.
Özetle; tüketicinin kral olduğu çağımızın şartları çerçevesinde şirketlerin, müşterileriyle olan iletişimi son derece çetrefilli bir hale geldi.
Taraflar arasındaki iletişim kanallarının sağlıklı bir biçimde kullanılmasının ötesinde, satıcının, müşterisine yaşattığı deneyimin kalitesini artırması şart.
Aksi bir durumda, teknolojinin ve bilgi paylaşımının geldiği nokta, sektör bağımsız olarak tüm şirketleri zorlamaya devam edecek.