Archer Midnight

Archer Midnight, Uçuş İzni Konusunda Adım Adım İlerliyor

Dikine iniş/kalkış yapabilen elektrikli araç (eVTOL) üreticisi Archer Aviation, Midnight adlı modelinin uçuş izni sürecinde yeni bir aşamaya geçti.

Amerikan Federal Havacılık Kurumu (FAA), Midnight’ın uçuşa elverişliliği konusunda son kriterin incelenmeye başladığını duyurdu.

Archer böylece, FAA’in sertifikasyon sürecinde bu aşamaya ulaşan iki firmadan biri oldu.

Archer Midnight
Archer Midnight

Archer, Midnight’ın sistemlerini ve bileşenlerini, bu yılın sonlarına doğru yapılacak pilotlu uçuş testleri için uçuş güvenliğine hazırlığının bir parçası olarak ve devam eden FAA sertifikasyon programını desteklemek üzere titiz testlerden geçiriyor.

Ayrıca şirket, ilk üç adet pilotlu Midnight uçağının inşasında önemli ilerleme kaydetti. Bunların arasından ilk uçak bu yıl içinde pilotlu uçuş testlerine başlayacak ve daha sonra şirket ticarileşme yolunda ilerlerken FAA ile yapılacak uçuş testlerinde kullanılacak.

Archer - Midnight
Archer Midnight

2025 yılında bu izinlerin tamamlanması ve 2026 yılında ticarî operasyonların başlatılması amaçlanıyor.

Archer’ın ürettiği ve “Midnight” adını verdiği eVTOL tipi araç, bir pilot ve dört yolcuyla, 160 km menzile 7 dakika içerisinde uçabiliyor.

Midnight’ta seyahat etmenin maliyetinin, karayolundaki standart bir taksiye nispeten 3 – 4 kat daha pahalı olması bekleniyor.


Posted

in