Air France uçakları, Paris CDG Havalimanı'nda görülüyor.

Air France – KLM CEO’su, Paris CDG’deki Köprü Sayısının Yetersizliğinden Yakındı

Air France – KLM CEO’su Benjamin Smith, Paris CDG Havalimanı’ndaki yolcu köprülerinin yetersiz sayıda olmasından yakındı.

Benjamin Smith, özellikle sabah saatlerindeki yoğun anlarda, uçaklarının bir bölümünün köprü bulmakta zorlandığını ve bunun sonucunda yolcuların terminale, apron otobüsleriyle taşındığını belirtti.

Gerek yolcu ve gerekse çalışanlar için konforsuz olan bu yöntem, özellikle büyük havalimanlarında mecbur kalınmadıkça kullanılmıyor.

Paris CDG Havalimanı - Terminal 2
Paris CDG Havalimanı – Terminal 2

Air France’ın orta menzilli uçuşlarının yüzde 10, uzun menzilli uçuşlarının ise yüzde 5 oranındaki bölümünde uçakların, Paris CDG’de açığa park ettiği belirtiliyor. Bu yüzden şirketin operasyonel maliyetleri de artıyor.

Bununla birlikte, Air France CEO’sunun, yeni bir terminal yapılması gibi bir talebi yok. Benjamin Smith, CDG’deki mevcut altyapının güncellenerek, hızlı bir biçimde çözüm üretilebileceğine inanıyor.

Air France’ın hub olarak kullandığı Terminal 2, Paris CDG Havalimanı’ndaki yolcu trafiğinin yüzde 55’ine hizmet veriyor.

50 senelik bir geçmişi olan ve zaman içerisinde yeni terminaller eklenerek büyütülen Paris CDG Havalimanı, pek de ideal olmayan planı sebebiyle operasyonel açıdan sıkıntılar yaşıyor.

Uçak bakım hangarlarının terminallere uzakta olması da CDG’deki zorlukları artıran bir diğer etken.

Bakalım Paris CDG Havalimanı, önümüzdeki ay başlayacak yaz olimpiyatlarında nasıl bir performans sergileyecek?