Wizz Air - Airbus A321

Wizz Air’den “Uçabildiğin Kadar Uç” Kampanyası

Avrupa’nın önde gelen düşük maliyetli havayollarından Wizz Air, yeni bir kampanyanın duyurusunu yaptı.

Kampanya çerçevesinde, bugün gece yarısına kadar satın alacağınız 499 Euro tutarındaki abonelikle, bir yıl boyunca Wizz Air’le dilediğiniz kadar uçmanız mümkün.

15 Ağustos’u 16’sına bağlayan gece yarısından itibaren bu fiyat 599 Euro’ya çıkacak.

Uçuş dönemi 25 Eylül itibarıyla başlayacak ve şimdilik 10.000 adetle sınırlanan aboneliğin ayrıntılarına, şirketin web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Wizz Air - All You Can Fly
Wizz Air – All You Can Fly

Tabii ilk anda muhteşem görünen kampanyanın dip notlarına dikkat etmek gerekiyor.

Mesela aslında aboneliği alıp bir daha bilete para ödemiyor gibi bir durum yok. Her bir uçuş bacağı için (segment) 10 Euro ödeme yapılıyor. Yani basit bir hesapla aslında, gidiş – dönüş bileti için 20 Euro ödüyorsunuz.

Kampanyanın önemli bir bölümünün sonbahar ve kış aylarına denk geleceğini ve söz konusu dönem boyunca Avrupa’daki uçak biletlerinin çok ucuz olduğunu da hesaba katmak lazım.

Ayrıca, abonelik fiyatına sadece uçuş hizmeti dahil. Diğer tüm ilave hizmetler için yine para vermeniz şart. Örneğin, kabine ancak 40 x 30 x 20 cm ölçüsünde küçük bir çanta alabiliyorsunuz. Standart kabin bavulu bile ekstraya giriyor.

Bir diğer önemli husus, hedeflediğiniz uçuş için ancak üç gün kala rezervasyon yapabiliyorsunuz. Bu yüzden, gezi planınızı hem son anda yapmanız gerekiyor hem de dönüş uçuşunu rezerve etmek için, gittiğiniz yerdeki kalış sürenizi çok kısa tutmanız gerekiyor. Veya daha da kötüsü, dönüş uçuşu için kampanya haricinde tam ücretli bir bilet almak zorunda kalabilirsiniz.

Aboneliği bir kez satın aldığınızda, iade etmenizin mümkün olmadığını da hatırlatalım.

Neticede, Avrupa’nın çeşitli kentlerinden İstanbul’a da sefer düzenleyen Wizz Air’in bu kampanyası, daha ziyade 20’li 30’lu yaşlardaki gençler için hafta sonları Avrupa’nın farklı farklı kentlerini keşfetme fırsatı gibi görünüyor.


Posted

in