İnsanoğlunun fıtratında mı vardır, nedir; iyi olan şeyleri olağan karşılayıp övmekten imtina ederken, yolunda gitmeyen en küçük bir şey olduğunda var gücümüzle bağırıp sesimizi duyurmaya çalışırız.
Şimdi de son dönemin modası Twitter yeni bir şikayet kanalı olarak bu furyadan nasibini alıyor.
Reuters’e dahi haber olan bu trend, bazı büyük havayolu şirketlerini ciddi manada rahatsız etmişe benziyor.
Nasıl etmesin ki?
Kolay kolay takip edilemeyecek bir iletişim kanalı üzerinden şirketinize haklı haksız eleştiriler yağdırılıyor ve sizin buna karşı eliniz kolunuz bağlı.
Zira internet bağlantısının son bir kaç yılda mobil cihazlar için de iyice yaygınlaşmasıyla birlikte online mesaj trafiği artık takip edilemez bir hale geldi.
Mesela havaalanında uçağının kalkmasını beklerken bilgi ekranında birden bire iki saatlik bir rötar olacağını gören bir kişi, bu durumu o sinirli ruh haliyle Twitter hesabı üzerinden aynı anda yüzlerce kişiye ulaştırabilir.
Veya seyahat esnasında sunulan hizmetten memnun olmayan bir yolcu, uçak yere iner inmez göndereceği bir mesajla, hissettiği memnuniyetsizliği hem arkadaşlarına hem de onu takip edenlere sıcağı sıcağına aktarabilir.
Özellikle geçtiğimiz günlerde başlayan 3G uygulaması ile birlikte ülkemizde de bu gibi gelişmelere hazırlıklı olmamız şart. Kurumsal iletişim departmanları şimdiden gerekli tedbirleri alsalar iyi olur.
Velhasıl kelâm; tüketicinin kral olduğu bir çağda yaşadığımız doğru.
Bu da şirketlerin, müşterileriyle olan iletişiminin son derece çetrefilli bir hale gelmesine yol açıyor. Satıcının müşterisine yaşattığı deneyimin kalitesini artırması şart.
Ama müşteri konumundaki kişilerin de biraz daha aklıselim içerisinde davranıp, sadece şikayetlerini paylaşmak yerine biraz da satın aldıkları ürün veya hizmetin iyi yönlerini anlatmaları gerekmez mi?
Şikayet etmek için teknolojiyi sonuna kadar kullanmaktan da kaçınmayız. Bu durum Şikayet Var adresinin ülkemizdeki popülerliğinden de anlaşılabilir.