THY - Airbus A321neo

THY, Motor Arızası Sebebiyle Tazminat Alacak

Türk Hava Yolları (THY), Airbus A320neo ailesi uçakların motorlarında yaşanan kronik arıza sebebiyle tazminat alacak.

Konuyla ilgili olarak THY’den 3 Temmuz günü yapılan açıklamada şöyle denildi:

Ortaklığımız Yönetim Kurulu tarafından alınan karara istinaden, Ortaklığımız filosunda yer alan PW1100G-JM tipi motora sahip A320/321NEO uçaklarındaki motor kaynaklı operasyonel sorunların etkisini azaltmak amacıyla Ortaklığımız ile International Aero Engines, LLC (IAE) arasındaki Satın alma ve Bakım anlaşmalarının revize edilerek Ortaklığımızın oluşan zararlarının tazmin edilmesine yönelik uzlaşmaya varılmıştır.

Bununla birlikte, söz konusu tazminatın ne kadar olduğu konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

THY'nin, motor arızası sebebiyle uzun zamandır yerde bekleyen Airbus A321neo tipi uçakları
THY’nin, motor arızası sebebiyle uzun zamandır yerde bekleyen Airbus A321neo tipi uçakları

Hatırlanacağı üzere, uzunca bir süredir devam eden motor problemi sebebiyle THY, çok sayıda uçağını yerde bekletmeye devam ediyor.

Şirket bu yüzden, yaz mevsiminin tam ortasında, temmuz ve ağustos aylarında daha önceden planladığı binlerce uçuşu iptal etmek zorunda kalmıştı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın verdiği en güncel bilgiye göre, THY filosunda 17 adet A321neo ve AJet filosunda 3’er adet A320neo ve A321neo olmak üzere toplam 23 uçak aylardır park halinde tutuluyor.

Nisan ayındaki bir araştırmamda, THY filosunda 18 adet ve AJet filosunda 7 adet olmak üzere toplam 25 uçağın uçuş dışı kaldığını tespit etmiştim.

Bakalım ilerleyen aylarda bu görünümde nasıl bir değişiklik olacak?