Londra City Havalimanı (Ağustos 2024)

Londra City Havalimanı, Terminal Binasının Bir Bölümünü Yeniledi

Londra City Havalimanı (LCY) terminalinin giden yolcu katı yenilenerek hizmete açıldı.

Toplamda 12 milyon Pound’a mâl olan ve SSP, Lagardère Travel Retail, WHSmith ve Boots tarafından desteklenen yenileme çalışması baştan sona yeni bir görünüm ve his sağlıyor.

Geçtiğimiz haftalarda yolcuların kullanımına sunulan güncellenmiş terminal; iki yeni şık restoran, yeni bir yerel bağımsız kafe ve bar, duty-free alanında genişleme, WHSmith için yeni bir bölüm ve ek tuvaletler içeriyor.

Londra City Havalimanı (Ağustos 2024)
Londra City Havalimanı – Aelia Duty-free

Giden yolcu katındaki oturma kapasitesi yüzde 30 oranında artırılırken, yolcuların elektronik cihazlarını şarj edebilmesi için daha fazla imkân veriliyor.

Londra City Havalimanı (Ağustos 2024)
Londra City Havalimanı (Big Penny Brews)

LCY CEO’su Alison FitzGerald yaptığı açıklamada, son bir kaç yıl içinde yolculara sundukları deneyimi geliştirme fırsatı yakaladıklarını belirterek, son derece gelişmiş güvenlik tarama cihazları gibi teknolojik yeniliklerin yanı sıra Londra’nın doğu semtlerinin ünlü markalarını hem alışveriş hem de restoran anlamında havalimanına taşıdıklarını söyledi.

Alison FitzGerald ayrıca, LCY’de 2014 yılında yüzde 20 seviyesinde olan tatil amaçlı seyahat eden yolcu oranının günümüzde yüzde 50’ye yükseldiğine dikkat çekerek, restoran alanlarına yaptıkları yeniliklerin önemini vurguladı.

Londra City Havalimanı (Ağustos 2024)
Londra City Havalimanı (Caffe Nero)

LCY’nin genişleme ve yenileme projesine 2016 yılında onay verilmiş ve planlanandan yavaş da olsa Londra’nın merkezinde bulunan bu havalimanının geleceğine çok önemli bir yatırım yapılmıştı.

Son olarak, temmuz ayında göreve başlayan İşçi Partisi hükümeti, izin verilen uçuş sayısını değiştirerek LCY’nin yolcu kapasitesinin üçte bir oranında artırılmasını onaylamıştı.


Posted

in

,